Ucuz Web Sitesi Pişmanlıktır? Peki Neden?

    Buradan kastımız direk pahalıya bir web sitesi yaptrımak değildir. Sonuçta her ürünün veya hizmetin bir piyasa değeri mevcuttur. Size gerçekten başımıza gelen bir olayı aktarmak isteriz. Biliyoruz ki bazıları bizim aleyhimize bunu bir pazarlama stratejisi olarak görecek  bazıları da uydurduğumuzu düşünecektir. Fakat biz burada bu değerli müşterimizin adını veya firmasının adını verirsek, bu durum müşterimize olan saygınlığımız konusunda bizim için olumsuz bir imaja sebep olur. Sonuçta kendisinin haberi veya bilgisi mevcut değildir.

Hemen olaya geçelim; zamanında ucuza yaptırılıyor site ve sonrasında yenilemeye karar veriyorlar (Başta ucuza yatırdık diye sevindik ama şimdi yine maliyet). Bizimle iletişime geçtiler ve biz de kendilerine açık açık olacakları ve yapacaklarımızı detaylı bir şekilde anlatıp kendilerine ücreti söyledik ve anlaştık. Siteyi inceledikten sonra gözümüze çarpan en önemli detay şuydu:

Domain adresi (alan adı) farklı bir firmadan ve hosting (sunucu) ayrı bir firmadan alınmış. Fakat domainin dns yönlendirmesine baktığımız zaman tamamen ücretsiz bir hosting kullanıldığını gördük. Açılan sitenin yavaş yüklenmesinin sebebini böylece görmüş olduk. Şöyleki sizde bir alan adı mevcut ve bazı hosting firmaları "gelin bize alan adınızı kayıt ettirin ve ücretsiz hostingimizi kullanın" şeklinde size ücretsiz hosting sunmaktadırlar. Peki bu sunulan ücretsiz hotingin özellikleri nedir; 500MB gibi bir alan, çok düşük aylık trafik bant genişliği ve sadece 1 veya 5 arası e-posta alabiliyorsunuz. Bu hostingin pc özelliklerine değinmiyoruz bile. Yani boşuna ucuza yapılmamış. Çünkü ortada bir maliyet yok! Ortada bir emek yok! Web sitesi yaptırırken sorun karşı tarafa: Benim sunucumun özellikleri nedir? 15 adet e-posta istiyorum, olacak mı?

Siz karşı tarafa tamamen güveniyorsunuz ve inanıyorsunuz. Ama çoğumuz bilmiyoruz ki hangi hosting kullanıldı veya ne kadar iyi bir kodlama yapıldı benim sitemde? Tasarım zaten baştan salma yapılmış. Bazıları yine bu konuda iyi niyetli; piyasada birçok ücretsiz tema mevcut ve onlar bunları kullanıyorlar. Size, bana, diğer firmaya ve birçok firmaya aynı tasarımı hazırlayıp hazırlayıp satıyorlar. Hani özgün tasarım? 

Web sitesi yaptırırken sonuna kadar takip edin. Yapılan çalışmayı hem mobilden hem de masaüstünden açıp açıp inceleyin. Bu çalışmaya sonuçta para veriyorsunuz. Web sitesi sizin imajınızı yansıtır. Bizim web sayfamıza girip bir inceleyin. Sizi etkileyecek mi yoksa etkilemeyecek mi? Rekabet ortamı zaman ilerledikçe artıyor. Bu rekabette rakiplerinizden bir adım önde olmak ve onların size olan saygınlığını artırmak sizin elinizde. Yaptırmışken bazı şeyleri tam yaptırın. Ucuz etin yahnisi yavan derler ve doğru derler.

Unutmayın kullanılan bazı ücretsiz temalarda backdoor'lar mevcuttur. Bunlar zamanla sitenize veya sunucunuza zarar verebilir. Evet bazen bizde kullanırız hazır temaları. Fakat önce inceleriz, kendimize özgü bazı testlere tabi tutarız.

Siteyi yaptırdınız ve sonrasında yenilemenize gerek kalmasın. Yaptırdıktan sonra yaptırdığınız kişiye ulaşabilesiniz. Bazıları takip etmediğinden, sonrasında sitesi kapanan müşterilerimiz bile mevcut. Takip edilmeyen siteler arama motorları sorgularında zamanla kaybolmaya mahkumdurlar. Seo çalışmaları tek seferliğe mahsus değildirler.

Hadi gelin bizde yaptırın web sayfalarınızı demiyoruz. Bu alanda uzman ve kaliteli kişi veya kurumlarla iletişime geçin. Profesyonel destek almayı ihmal etmeyin. Günümüz tasarım devri, sunum ve ilk izlenim artık çok önemli!

Onex Yazılım Sayfasını Ziyaret Edin.

Yorumlar

  1. Fiyatlariniz hakkında bilgi alabilir miyim

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten bu konuda piyasayı altüst ettiler. Hele armuttan bir teklifler veriyorlar aklim hayalim duruyor

    YanıtlaSil
  3. Merhaba olan bir web sitesini ne kadara yeniliyorsunuz

    YanıtlaSil
  4. başıma geldi :D özellikle domainimin ücreti ödenmediğinden kapanmıştı :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boost Your Amazon Profits: Discover the Power of Kepicker Today!